Blog

Niacinamidas kosmetikoje: su kuo derinti ir ko vengti

Niacinamidas kosmetikoje: su kuo derinti ir ko vengti

Niacinamidas yra vienas universaliausių odos priežiūros ingredientų, tačiau daugelis žmonių nežino, su kokiais ingredientais jį galima derinti, o su kokiais geriau nenaudoti kartu. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip niacinamidas veikia kartu su vitaminu C, retinoliu, AHA ir BHA rūgštimis bei kitomis veikliosiomis medžiagomis.

Niacinamidas veido odai: kaip jis veikia, kiek procentų rinktis ir kada matomas rezultatas?

Niacinamidas veido odai: kaip jis veikia, kiek procentų rinktis ir kada matomas rezultatas?

Niacinamidas – tai aktyvi vitamino B3 (nikotinamido) forma, naudojama veido odos priežiūros priemonėse dėl gebėjimo reguliuoti sebumo išsiskyrimą, stiprinti odos apsauginį barjerą ir mažinti hiperpigmentaciją. Tai universali veiklioji medžiaga, tinkanti tiek riebiai, tiek mišriai ar jautriai odai.


Dėl plataus poveikio spektro niacinamidas dažnai pasirenkamas sprendžiant tokias problemas kaip spuogai, išsiplėtusios poros, post-aknės dėmės ar nelygi odos spalva. Todėl žmonės dažnai ieško atsakymų į praktinius klausimus: kaip naudoti niacinamidą kasdien, ar niacinamidas tinka spuoguotai odai, kiek procentų niacinamido rinktis riebiai odai ar koks niacinamido serumas geriausias pigmentacijai.

Šiame straipsnyje išsamiai paaiškinsime, kaip niacinamidas veikia odą skirtingais lygmenimis, kokią koncentraciją rinktis ir per kiek laiko galima tikėtis realių rezultatų.

Odos priežiūra atvėsus orams: kaip pasirūpinti oda, kai prasideda šaltesnis sezonas

Odos priežiūra atvėsus orams: kaip pasirūpinti oda, kai prasideda šaltesnis sezonas

Vos tik lauke pasirodo pirmosios šalnos, o radiatoriai ima šildyti, oda akimirksniu parodo, kad sezonas pasikeitė. Ji ima tempti, parausta, tampa jautresnė, o net anksčiau puikiai tinkančios priemonės staiga nebesuteikia to paties komforto. Daug kas mano, kad šiuo metu reikia „riebesnio“ kremo, tačiau iš tiesų odai labiausiai trūksta ne riebalų, o drėgmės ir apsaugos.

Lietuvoje šaltasis sezonas visada ateina greitai – lapkritis dar ruduo, bet oras jau žiemiškas. Šildymas sausina patalpas, o lauke veikia vėjas ir temperatūros svyravimai. Oda patiria stresą, praranda vandenį, jos paviršius tampa šiurkštus, jautrus, atsiranda paraudimas. Tai nėra netinkama kosmetika – tai natūralus odos atsakas į pasikeitusią aplinką.

PDRN kosmetikoje: ar tai tik tendencija, ar mokslu pagrįstas sprendimas odos atstatymui?

PDRN kosmetikoje: ar tai tik tendencija, ar mokslu pagrįstas sprendimas odos atstatymui?

Pastaruoju metu grožio pasaulyje vis dažniau girdimas trumpinys PDRN sulaukia vis daugiau dėmesio ne tik iš kosmetologų ar dermatologų, bet ir iš tų, kurie ieško iš tikrųjų veiksmingų, bet švelnių ir mokslu pagrįstų odos priežiūros sprendimų. Nors gali pasirodyti kaip dar viena trumpalaikė grožio mada, PDRN (polideoksiribonukleotidas) – tai biotechnologijų proveržis, iš esmės keičiantis požiūrį į odos regeneraciją, atjauninimą ir gijimą. Šis aktyvus ingredientas, iš pradžių naudotas medicininėje regeneracinėje terapijoje, dabar vis plačiau pritaikomas korėjietiškoje kosmetikoje ir pripažįstamas kaip vienas efektyviausių komponentų brandžios, pažeistos ar pavargusios odos priežiūrai.

Resveratrolio nauda veido odai: kodėl verta įtraukti jį į savo odos priežiūrą?

Resveratrolio nauda veido odai: kodėl verta įtraukti jį į savo odos priežiūrą?

Pastaraisiais metais resveratrolis vis dažniau minimas kaip vienas iš efektyviausių odos priežiūros ingredientų, tačiau jis vis dar nepelnytai mažiau vertinamas nei, pavyzdžiui, vitaminas C ar retinolis. Vis dėlto šis galingas antioksidantas gali tapti tikru atradimu tiems, kurie siekia apsaugoti odą nuo senėjimo, sumažinti uždegimus ir neutralizuoti aplinkos poveikį. Resveratrolis vis dažniau sutinkamas aukštos kokybės veido priežiūros priemonėse, įskaitant veido serumus ir veido kremus, kur jis derinamas su kitais veikliaisiais ingredientais siekiant dar stipresnio poveikio. Ar jis tikrai vertas didesnio dėmesio? Kaip jį teisingai įtraukti į odos priežiūros rutiną? Aptarkime plačiau.

Retinolio nauda odai: kodėl šis ingredientas toks ypatingas?

Retinolio nauda odai: kodėl šis ingredientas toks ypatingas?

Retinolis – tai vienas iš labiausiai dermatologų ir mokslininkų vertinamų ingredientų odos priežiūroje, laikomas tikru aukso standartu kovoje su raukšlėmis, pigmentacija bei spuogais. Jo veikimo principas grindžiamas gebėjimu paspartinti odos ląstelių atsinaujinimą bei skatinti kolageno gamybą – tai padeda odai tapti glotnesnei, stangresnei ir skaistesnei.

Rodoma nuo 19 iki 24 iš 44 (8 puslapių)